Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka wieprzowa wg Lali :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1,5 kg mięsa od szynki,1 kiełbasa polska- surowa,4 średnie cebule,2 łyżki sosu sojowego,2 łyżeczki octu wiśniowego
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt.
Owoc jałowca cały Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka wieprzowa wg Lali :

Pieczona wieprzowina wzbogacona smakiem wędzonej kiełbasy polskiej-surowej.
Mięso natrzeć marynatą zrobioną z sosu sojowego, 2 łyżek oleju, octu wiśniowego, soli , pieprzu, papryki mielonej ,roztartego z sola czosnku .Zrobić w mięsie kieszeń i włożyć tak kiełbasę . Zostawić mięso w lodówce na noc. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka .Dodać pokrojoną cebulę , ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec .Zalać wodą tak by zakryła mięso ( ok. 1 litra ). Dusić aż szynka będzie miękka ( ok. ).Wyjąć mięso. Przetrzeć sos przez sito, doprawić marynatą .( można dodać śmietany ).Mięso pokroić w plastry .Podawać na ciepło z sosem jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak