Sposób przygotowania

Pieczona wieprzowina wzbogacona smakiem wędzonej kiełbasy polskiej-surowej.
Mięso natrzeć marynatą zrobioną z sosu sojowego, 2 łyżek oleju, octu wiśniowego, soli , pieprzu, papryki mielonej ,roztartego z sola czosnku .Zrobić w mięsie kieszeń i włożyć tak kiełbasę . Zostawić mięso w lodówce na noc. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka .Dodać pokrojoną cebulę , ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec .Zalać wodą tak by zakryła mięso ( ok. 1 litra ). Dusić aż szynka będzie miękka ( ok. ).Wyjąć mięso. Przetrzeć sos przez sito, doprawić marynatą .( można dodać śmietany ).Mięso pokroić w plastry .Podawać na ciepło z sosem jako danie obiadowe lub na zimno jako przekąskę .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !