Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z wątróbek drobiowych Babcigramolki :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

5 podwójnych wątróbek drobiowych,6 plasterków wędzonego boczku ( wielkości połówki wątróbki ),10 małych kapeluszy pieczarek
1 łyżeczka mielonej papryki ,3 łyżki oliwy,1 łyżka masła
jabłka 6 ósemek
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z wątróbek drobiowych Babcigramolki :

Odmiana w podawaniu wątróbek drobiowych . Trochę pracochłonne , ale warte tego .
Wątróbki podzielić na połówki . posolić , posypać pieprzem i papryką . Skropić sosem sojowym .Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej na rumiano kapelusze pieczarek . Zdjąć je z patelni i posolić . Na pozostały na patelni tłuszcz włożyć wątróbki i usmażyć na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni i odłożyć . Na patelnię włożyć jabłka posypane papryką i majerankiem oraz plasterki boczku . obsmażyć z obu stron . Również zdjąć z patelni. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian : połówkę wątróbki, plasterek boczku, pieczarkę , wątróbkę, pieczarkę , jabłko i tak do zapełnienia patyczka ( z tej porcji wychodzą 2 szaszłyki . Gotowe szaszłyki ułożyć w naczyniu do zapiekania , polać tłuszczem ze smażenia i dopiec w gorącym piekarniku ok. 10 minut. Podawać z ryżem pomidorowym i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 20.03.2012 11:15
superowe
Sylwia56
Sylwia56 07.08.2011 09:45
uwielbiam
madagaskar 19.01.2011 09:25
mniam
Dorota71 29.09.2010 11:08
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak