Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec domowy z mięsem mielonym, marchewką, antonówką i selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina lub podgarle 25 dag
smalec 0,5 kg
mięso mielone 30 dag
cebula 1 sztuka
seler mały 1 sztuka
mała marchewka 1 sztuka
jabłko 1 antonówka

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec domowy z mięsem mielonym, marchewką, antonówką i selerem

Słoninę pokroić i topić na złoty kolor, dodać smalec i topić do rozpuszczenia. dodać mięso mielone i dusić ok. 25 min. gdy mięso będzie gotowe dodać pokrojoną w kostkę cebulę, dusić przez 5 min. i następnie dodać jabłko, seler i marchewką (starte na tarce o drobnych oczkach) dusić razem przez 10 min, na wolnym ogniu. Do słoików wsypujemy przyprawy, zalewamy płynną masą, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 29.09.2010 11:08
świetny,domowy smalec zawsze smakuje najlepiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak