Sposób przygotowania

Bardzo lubię robić wszelkie sałatki używając to co mi zostaje z obiadu.
Białka wlać do natłuszczonego woreczka śniadaniowego i gotować w wodzie aż się zetną .Wyjąć i pokroić w kosteczkę . Warzywa pokroić w kostkę . Groszek odsączyć .
Kuskus zalać wrzącym bulionem i zostawić aż go całkowicie wchłonie .
Wymieszać kuskus z warzywami, groszkiem, natką i majonezem . Doprawić do smaku . Zostawić przykryty w lodówce żeby smaki sie zmieszały.
Staram się zawsze mieć kuskus w zapasie - doskonale sie sprawdza w takich sałatkach , jako szybki dodatek do II dań , a nawet jako zagęszczacz zup.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kuskus to jeden z tych produktów, które zawsze mam w kuchni
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    to już wiem co dziś mogę przyrządzić na kolacje żonie:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !