Sposób przygotowania

Biszkopt
białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 35 minut w 170 stopni.
Biszkopt ostudzić i nasączyć ponczem.
MASA BUDYNIOWA
2 szklanki mleka, masło, cukier waniliowy, zagotować.
Budynie rozrobić w pozostałym mleku, i ugotować budyń.
Gorący budyń wylać na biszkopt, odstawić do ostudzenia.
Kawę zalać gotowaną wodą i wymieszać, następnie wsypać żelatynę, ostudzić.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać ostudzoną żelatynę z kawą i delikatnie wymieszać.
Masę śmietankową wyłożyć na masę budyniową.
Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    mniam mniam...:) polecam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    takie przysmaki można jeść
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    pychotka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pysznie wyglada!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia311

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    tak powinien pachnieć podwieczorek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszność

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !