Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z ryżu i indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krem z pieczarek z puszki 275 gram
mleko 0,5 szkl
suszona szałwia 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
cebulki dymki 6 szt
roztopione masło 15 g
brokuły 450 gram
parmezan starty 30 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 60 g
filet z indyka pieczony lub wędzony 450 gram
ryż 225 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z ryżu i indyka

w dużym nacz żaroodpornym wymieszać krem z pieczarek z mlekiem,z szałwią , z sokiem z cytryny i pieprzem.Odlać 150 ml i odstawić na bok.Do nacz włożyc ryż i pokrojone w kostkę mięso.Przykryć i gotować i w najwyższej temp przez 10 min mieszając raz po 5 min.Przykryć mięso brokułami i dymką a następnie polać resztą kremu z pieczarek.Przykryć i gotować dalej 8 min.Wymieszać roztopione masło z bułką tartą i parmezanem.Polać po wierzchu.Gotować w mikrofalówce przez 2 min lub w opiekaczu aż sie zarumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak