Sposób przygotowania

Szpinak przebrać, opłukać i posiekać. Cukinie myjemy na kroimy na zapałkę. Marchew skrobiemy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy i to samo robimy z ziołami. Masło stopić w garnku następnie dodajemy cebulę i zeszklić ją na małym ogniu. Dodać przygotowane warzywa i połowę posiekanych ziół. mieszamy i smażymy na małym ogniu przez ok 3 minuty, Dodajemy mąkę i stale mieszając lekko podsmażyć. Wlać bulion i zagotować. Zupę gotować na małym ogniu około 5 min do czasu aż groszek będzie miękki. Dodać śmietanę najlepiej 22% doprawiamy solą i pieprzem przed podaniem posypujemy ziołami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    na zdrowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !