Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cienkie plastry i obtoczyć je w mące. Smażymy na oliwie aż bd kruche.Obrany ząbek czosnku drobno pokroić i dodać do mięsa wraz z solą, pieprzem i ziołami. Ziemniaki następnie obieramy i kroimy na cienkie plasterki. drugi ząbek czosnku przekroić na pól i przetrzeć nim żaroodporną formę i wysmarować masłem. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni Połowę ziemniaków ułożyć w formie tak, aby plasterki zachodziły na siebie dachówkowato. Przyprawić solą, pieprzem i gałką a następnie przykryć mięsem z dodatkiem połowy listków szałwi. Resztę ziemniaków ułożyć na wierzchu i ponownie przyprawić. Śmietanką wymieszać z mlekiem i wlać do formy. Posypać serem i rozłożyć na wierzchu wiórki z masła. Piec przez około 50 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Podawać przybranie listkami szałwi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    ala Eva boskie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !