Sposób przygotowania

Obraną i pokrojoną w plasterki cebulę wrzucić na rozgrzane masło, zeszklić. Posypać mąką, mieszając zasmażyć [ starać się nie zrumienić ].Zalać gorącym bulionem, dodać tymianek.Po momencie wrzenia zupy,gotować na zmniejszonym ogniu ok.30 min.Grubo startym serem posypać kromki bułki. Ułożyć na blasze i zapiekać w 190 stopniach , aż ser się roztopi. [ok.5min] Przygotowaną zupkę rozlać do miseczek, przyprawić na pikantnie i podawać z grzankami.

Zupa jest naprawdę pyszna , smacznego !

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    za cebulą nie przepadam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    ja tez nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    a ja to lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    jak dla mnie to rozkosz;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !