Sposób przygotowania

Makaron (lub ryż) gotujemy w osolonej wodzie.
Wieprzowinę kroimy na cienkie paseczki. Przygotowujemy marynatę: mieszamy łyżkę oleju sezamowego, 2 łyżki sosu sojowego, wyciśnięty lub pokrojony w drobną kosteczkę czosnek. Polewamy mięso, dokładnie mieszamy , przykrywamy folią odstawiamy na pół godziny.
W tym czasie marchew kroimy w słupki, paprykę w cienkie paseczki, cebulę i por w półplasterki, brokuł dzielimy na małe różyczki.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju sezamowego, wrzucamy pojedynczo paski wieprzowiny, smażymy na mocnym ogniu ok 7-10 minut. Wyjmujemy mięso, oczyszczamy patelnię (u mnie z czosnku), dodajemy łyżkę zwykłego oleju, wrzucamy kolejno cebulę, por, marchew, brokuł i paprykę, podsmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy mięso i łyżkę sosu sojowego wymieszanego z mąką, dusimy do miękkości warzyw.
Do miseczek układamy makaron (lub ryż) na górę warzywa z mięsem.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    świetne i smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jak kolorowo - mniam! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe czy smakuje tak jak wygląda, muszę sprawdzić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !