Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET GRZYBOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 15 dag
masło 5 dag
sól, pieprz
marchewka 2 szt
cebula 1 sz
czosnek 2 zabki
swieze grzybki 40 dag
chleb tostowy 3 kromki
jajko 2 szt
kwaśna śmietana 4 łyzki
ciasto francuskie 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET GRZYBOWY

Rozpuscic połowe masła i roztopic na nim soczewice.Zalac woda i gotowac do miekkosci.Jarzyny i grzyby oczyscic i poszatkowac.Na patelni podsmazamy cebule z warzywami,dodajemy grzyby czosnek.Doprawiamy i dusimy okolo 10 minut.Chleb mieszamy ze smietana,soczewica i masa grzybowa.Ciasto wałkujemy na cienki płat.Kroimy z niego prostokat reszta wykładamy forme.Wypełniamy ja masa i przykrywamy odcietym z ciasta prostokatem.Pieczemy w 200 stopniach az ciasto zrobi sie złote.Zmiejszamy tem do 175 st.i pieczemy jeszcze 15 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak