Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3 1/2 szklanka
białko 10 sztuk
mąka 1 szklanka
herbatniki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo 1 szklankę cukru, mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Kiedy piana będzie gotowa dodajemy resztę cukry, mąkę. Bezy wyciskamy na blaszkę, posypujemy okruszkami herbatników. Pieczemy 30 minut w temperaturze 140 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 29.08.2011 10:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak