Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w waniliowym kremie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
mleko 1 1/2 szklanka
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 3 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
jabłka z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w waniliowym kremie

W 3 łyżkach mleka rozprowadzić mąkę. Pozostałe mleko zagotować, dodać mąkę. Żółtka ucieramy z cukrami, dodać żółtka. Krem stale mieszamy, nie gotujemy aby żółtka się nie zważyły. Gry krem zgęstnieje garnek wstawiamy do zimnej wody, studzimy. Jabłka przekładamy do salaterek i zalewamy je powstałym kremem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 30.05.2011 20:40
super
Małgorzata113 12.09.2010 12:42
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak