Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatne racuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
mąka 3 szklanki
mleko
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
sól szczypta
cukier puder do posypania
cukier waniliowy 1/2 opakowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatne racuszki

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy ubite z cukrem żółtka, oraz pozostałe składniki. Mleka dajemy tyle aby ciasto można było łyżką kłaść na rozgrzanym tłuszczu. Racuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Cukier puder mieszamy z cukrem waniliowym. Nim posypujemy usmażone racuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak