Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Dowolne resztki mięsa 30 dag
szpinak 1 szklanka
mleko 1/2 szklanka
boczek wędzony 10 dag
masło 2 łyżki
śmietana 4 łyżki
purée ziemniaczane 3 szklanki
ser żółty 4 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka

Na maśle podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Mięso drobno siekamy. Puree mieszamy ze szpinakiem, śmietaną i boczkiem. Połowę masy przekładamy do naczynia żaroodpornego, a nie posiekane mięso i drugą połowę masy. Wierzch posypujemy żółtym serem. Zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.09.2011 12:30
super
kaja1991 17.08.2011 16:55
mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak