Sposób przygotowania

Groch opłukać, namoczyć, zostawić na min. 12 godz.(najlepiej na noc).Dopełnić do 2 litrów wody, włożyć boczek i gotować do miękkości. W połowie gotowania dodać pokrojona dowolnie włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki.Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na odrobinie oleju. Włożyć do zupy. Zrobić średnią zasmażkę i dodać do zupy.Doprawić wymienionymi wyżej przyprawami wg uznania.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pięknie wygląda :)
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    grochówka- moja ulubiona
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    robiłam w tym tygodniu,,pychaaaaaaaaaa :-)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    już dawno nie jadłam porządnej grochówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !