Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka na wędzonce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

20 dag wędzonego boczku
2 ząbki czosnku
ziemniaki 3 szt
groch 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka na wędzonce

Groch opłukać, namoczyć, zostawić na min. 12 godz.(najlepiej na noc).Dopełnić do 2 litrów wody, włożyć boczek i gotować do miękkości. W połowie gotowania dodać pokrojona dowolnie włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki.Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na odrobinie oleju. Włożyć do zupy. Zrobić średnią zasmażkę i dodać do zupy.Doprawić wymienionymi wyżej przyprawami wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:51
Dobra zupa.
IZABELA29 24.06.2011 15:42
już dawno nie jadłam porządnej grochówki
evita0007 22.05.2011 13:44
robiłam w tym tygodniu,,pychaaaaaaaaaa :-)
gosia47-47 05.02.2011 12:55
grochówka- moja ulubiona
pioge7 31.01.2011 11:37
pięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak