Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela smażona z pomidorem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mortadela 4 plasterki
pomidor 4 plasterki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
ser gouda 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela smażona z pomidorem i serem

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, a następnie kładziemy plasterki mortadeli. Czekamy, aż ładnie się zarumieni i przewracamy na drugą stronę. W tym czasie układamy po plasterku pomidora na każdą mortadelę i plasterek sera poskładany w kostkę. ( Plasterek składamy na pół i jeszcze raz na pół. ) Przykrywamy pokrywką i wyłączamy palnik. Czekamy ok 3-5 min. aż ser się ładnie rozpuści. Podajemy ciepłe. Można podać z pieczywem i ketchupem do smaku. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.01.2014 12:44
jeszcze nie próbowałam
RenataZ-et 10.04.2013 20:25
brzmi ciekawie :)
MAR3STA 15.02.2013 19:49
chętnie wypróbuję
IKrakowianka 17.05.2012 20:24
bardzo fajny pomysł na kolację
Hanna5 16.04.2012 10:15
muszę wypróbować!
Anna210 27.11.2011 00:23
nie przepadam za mortadela.. ale przepis jest ok :)
Gosia311 22.03.2011 21:22
PYSZNIUTKIE
SmakolykiJoanny 17.09.2010 08:00
musze kiedys wykorzystac ten przepis
Mirka-Ludomila 16.09.2010 23:26
lubię mortadelę
banditka 16.09.2010 12:19
:) super
zuzanna6 15.09.2010 10:09
coś szybkiego do zjedzenia.
iwa643 14.09.2010 07:18
ja nie lubię martadeli ale ładnie wygląda
IZABELA29 13.09.2010 10:14
pyszne urozmaicenie martadeli
Ewa111 12.09.2010 19:58
Ata nowość wygląda apetycznie
IlonaAlbertos 12.09.2010 19:52
Robię taką, ale w panierce z bułki tartej i jajka. Pyszna :)
Margo1 12.09.2010 18:26
Ciekawe.. robię taką ,ale bez sera. Jednym słowem nowość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak