Sposób przygotowania

1. Jeśli ktoś używa suchej fasoli, to potrawę najlepiej przygotowywać przez dwa dni.
Pierwszego dnia:
Fasolę zalać wrzącą wodą wrzucić dwie kostki rosołowe i zagotować, odstawić.
2. Mięso pokroić w paseczki, polać trzema łyżkami oleju i obsypać marynatą do mięsa, dobrze wymieszać i pod przykryciem przechować do dnia następnego w lodówce.
Drugiego dnia:
3. Fasolę zagotowujemy i gotujemy do miękkości.
4. Gdy już jest miękka, obsmażamy lekko przyrumieniając mięso na patelni, przekładamy do garnka, wlewamy pół szklanki wody na patelnię, zagotowujemy, by ani odrobinka cennej marynaty nie pozostała na patelni, i wlewamy do garnka.
5. Dodajemy odsączoną fasolę, pokrojone pomidory, pokrojoną w paseczki paprykę i gotujemy pod przykryciem jakieś 30 minut. Wszystko się razem połączy, sos zgęstnieje i potrawa będzie prawie gotowa.
6. Aby dodać odrobinę pikanterii, możemy dosypać papryki w proszku słodkiej i pikantnej oraz chili. Teraz wystarczy upiec frytki w piekarniku i razem z wyśmienitym sosem z pysznego kociołka podawać zgłodniałym domownikom.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    karramba! musi być pyszne :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    hmmm, musi być pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    fritos jak marzenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !