Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4
kefir 400 ml
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser brzoskwiniowy

Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Podzielić brzoskwinie na 4 równe porcje, każdą z porcji włożyć do innej salaterki. Do każdej salaterki nałożyć pół łyżki miodu i zalać kefirem (100ml). Salaterki należy przykryć i odstawić - w temperaturze pokojowej powinny spędzić około 12 godzin. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak