Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 opakowania makaronu, 70 - 90 dag mielonej wołowiny, 45 dag zielonej papryki, 45 dag cebuli, 1 łodyga selera naciowego, 1 duży słoik zielonych oliwek, 1 puszka pasty pomidorowej, 1 puszka sosu pomidorowego, 1 puszka sosu Arturo, 1 duża puszka grzybów, 45 dag startego żółtego sera, 1 łyżeczka Italian Seasoning, 1 łyżeczka czosnku granulowanego.

SPOSÓB WYKONANIA: Usmażyć wołowinę na brązowo. Zdjąć z patelni. Posiekać paprykę, cebulę, seler, oliwki i grzyby. Dodać Italian Seasoning i czosnek. Wymieszać z mięsem. Dodać sosy oraz pastę. Wymieszać. Ugotować makaron, odcedzić i dodać go do reszty składników. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem. Na wierzch ułożyć 4 łyżeczki masła. Zapiekać przez 45 minut w temperaturze 160 stopni. Danie najlepiej smakuje odgrzewane.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !