Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 10 dkg
czosnek 3 ząbki
śmietana 5 łyżek
mąka 1 łyżka
zakwas 1 butelka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
majeranek 1 łyżeczka
przyprawa kucharek 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z kiełbasą

Kiełbasę zalać wodą (około 1,5 l) i ugotować. Po 20 minutach wyjąć kiełbasę. Do wywaru dodać przyprawy, czosnek pokrojony w plasterki oraz zakwas i pogotować jeszcze chwilę. Mąkę i śmietanę połączyć, a następnie dolać wywaru i ponownie wymieszać, zabielić zupę. Dodać majeranku i ugotowane jajko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 22.08.2011 22:28
też robię taką zupę
Hanna11 11.08.2011 22:58
smakowita zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak