Sposób przygotowania

Oba wywary łączymy w duzym garnku, dodajemy rozgnieciony czosnek, łyżke majeranku, białą kiełbasę, doprowadzamy do wrzenia i na koniec mieszając, dodajemy żur. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Odstawiamy z ognia, dodajemy dwie, trzy łyżeczki chrzanu, doprawiamy solą i jeszcze kilka minut gotujemy.
Do każdego talerza wkładamy kilka grubych plasterków kiełbasy, połówkę jaja i zalewamy żurkiem. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    Ja uwielbiam żurek z grzybkami. Ale z kiełbaską tez pychotka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    żurek coś co lobię pycha
  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    oj juz dawno zurku nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    uwielbiam żurek swojski
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !