Sposób przygotowania

Kabaczek, cebulę, boczek i kiełbasę pokroić w kostkę. tak samo pokroić . Boczek stopić, część tłuszczu zostawić a do reszty dodać cebulę i lekko podsmażyć. Włożyć kabaczek, podlać niewielką ilością wody, posolić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać do kabaczka kiełbasę i obrane ze skórki, pokrajane pomidory. potrawę zaprawić zasmażką z reszty tłuszczu i mąki. Zagotować, przyprawić solą, pieprzem i papryką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    super ten bigos:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe,fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !