Sposób przygotowania

Z oleju, przypraw i rozgniecionego czosnku przyrządzić zaprawę. Obtoczyć nią szynkę i na conajmniej 2 godziny odstawić do lodówki. Po tym czasie, na niewielkim ogniu podsmażyć z każdej strony. Następnie nacinamy nożem przez środek, na całej długosci i wkładamy śliwki suszone. Zawijamy szynkę w folie aluminiową i pieczemy w piekarniku 1 godzinę i 20 minut. Rozwijamy folię i podpiekamy szynkę jeszcze 20 minut.
Możemy podawać na zimno lub na ciepło. A na sosie, który pozostał po upieczeniu szynki, możemy przyrządzić .....

Wielkanocny żurek

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    a jakie przyprawy?
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    wolę bez niespodzianki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !