Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczeniowy do roladek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
olej 0,5 szklanki
woda 1 szklanka
bulion mięsny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczeniowy do roladek

Kostkę bulionową zagotować z 0,5l wody lub też wywar z duszenia mięsa wlać do garnka. Doprawić do smaku dodać olej, wodę wymieszaną z mąką i wszytko dokładnie wymieszać, by nie powstały gródki. Sos doprowadzamy do wrzenia a następnie wlewamy do sosjerki i podajemy. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 15.02.2014 19:31
pyszny ten sosik:)
olkaaa 17.01.2014 08:08
mój ulubiony
Łukasz15 25.05.2013 19:32
Robię podobny, jest pyszny
RenataZ-et 08.01.2013 19:06
idealny do roladek, klusek i modrej kapusty ;)
IKrakowianka 01.03.2012 20:40
uwielbiam taki sos
Magdalena67 20.01.2012 12:55
zawsze jest oczekiwany na stole :)
Ewelina43
Ewelina43 29.11.2010 15:35
polecam!
IZABELA29 17.09.2010 20:24
pewnie pyszny dziewczyny tak zachwalają
banditka 16.09.2010 12:19
extra
IlonaAlbertos 12.09.2010 19:53
Robię podobny, do tego zioła, pyszności :)
Margo1 12.09.2010 18:24
lubię , takie sosiki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak