Sposób przygotowania

Truskawki myjemy, obieramy z ogonków i osuszamy, a następnie kroimy na pół. Cukier i jajka zmiksować, aż cukier się rozpuści. Dodać margarynę i ponownie miksować, aż składniki się połączą ze sobą. Ciasto wyłożyć na stopnice i dodać mąkę. Zagnieść. Gotowe rozwałkować na grubość ok 0,5 cm i wyłożyć formę do tarty. Formę z ciastem umieścić w lodówce na ok 20-30 min. Po tym czasie nakłuć ciasto widelcem i piec w temp. 200\'C ok 25 min. Do rondelka wkładamy porwaną w kostki czekoladę i zalewamy mlekiem. Rozpuszczamy na ogniu w kąpieli wodnej. Gotową polewą smarujemy tartę. Odkładamy by przestygło. Mleko, śmietanę i krem do tortów razem miksujemy, aż zgęstnieje. Gotowym krem nakładamy na tartę a na wierzch układamy truskawki. Całość zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Smacznego !!

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    tomcio

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda super, aż chce się zjeść :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    cudna ta tarta :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pięknie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    jak dla mnie-IDEALNE!
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale ogrom truskawek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !