Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z bazylią i curry :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z bazylią i curry :

Aromatyczna zupka pomidorowa dla miłośników egzotyki .
¼ kury ( ok. 75 dag )
25 dag wołowiny rosołowej
3 marchewki
1 pietruszka
¼ selera
1 cebula
1/3 pora
3 liście laurowe ( małe )
4 ziela angielskie
magii w płynie
1 przecier pomidorowy 30 % ( 10 dag )
2 łyżki suszonej bazylii ( + jeżeli jest to 1 łyżka świeżej do posypania – jak nie to natka pietruszki )
curry do smaku
1 litr wody
szczypta cukru

Mięso z kury , wołowinę , warzywa , przyprawy zalać zimną wodą . Doprowadzić do wrzenia . Gotować na małym ogniu przez 1 ½ godziny . Wyjąć mięso i warzywa . Wywar przecedzić . Dodać przecier pomidorowy, bazylię . Zagotować .Doprawić maggi , curry i szczyptą cukru .
Posypywać usiekaną świeżą bazylią lub natka pietruszki .

Ja podałam z bawarskimi kluseczkami Spatzle ( kupiłam gotowe )

Mięso obrać od kości i zamrozić na pierogi lub krokiety . Z marchewki , pietruszki i selera zrobić sałatkę po dodaniu pozostałych składników .Lub zrobić z tego mięsa i warzyw po dodaniu upieczonego boczku i usmażonej wątróbki pasztet drobiowy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 06.11.2010 23:47
wygląda pysznie
Maryś1 11.09.2010 23:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak