Sposób przygotowania

40 dag makaronu penne
60 dag truskawek
250 mll słodkiej śmietanki
3 płaskie łyżeczki kisielu truskawkowego
cukier do smaku

Makaron ugotować al dente .Odcedzić .Trzymać w cieple. W czasie gotowania makarony umyć i pozbawić szypułek truskawki. Zmiksować blenderem 40 dag truskawek. Przełożyć do rondelka .Dolać śmietankę , zagotować .Kisiel rozpuścić w 50 mll zimnej wody i wlać do sosu . Mieszając zagotować i dosłodzić do smaku.

Podawać makaron lekko polany sosem i posypany resztą pokrojonych truskawek. Osobno .podać resztę sosu i cukier

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !