Sposób przygotowania

Por pokroić w krążki, pomidory i kalarepę w plastry. Mozzarellę odsączyć i pokroić w kostkę. Warzywa układać na przemian w żaroodpornym i natłuszczonym naczyniu, posypać włoszczyzną. Przyprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mlekiem i polać warzywa. Posypać najpierw parmezanem, a późnej mozzarellą, na powierzchni rozmieścić kawałeczki masła. Zapiekankę wstawić do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    łatwy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    uwielbiam mozzarelę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    oo podoba mi się;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !