Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki zimowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki zimowe

Pieczarki należy oczyścić i pokroić na plasterki , a następnie podsmażyć na rozgrzanej patelni tak długo póki nie odparuje cała woda.

Następnie podzielić na mniejsze porcje w pojemniczki lub woreczki i zamrozić.

Może nie ma tutaj żądnej filozofii ale jest to coś co nie raz już mnie poratowało kiedy niespodziewanie pojawili się głodni goście:)

Można użyć tych pieczarek zimą jako bazy do sosów, zapiekanek czy nawet dorzucić do zupy :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.03.2013 18:00
smaczne zapewne;]
iwona332 20.07.2011 11:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak