Sposób przygotowania

Grzyby obrać, umyć i pokroić w plasterki. Osączyć z nadmiaru wody. Mleko, jajka, mąkę i proszek do pieczenia połączyć i wymieszać. Rozgrzać łyżkę oleju na patelni i przesmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Zdjąć z patelni i dodać do ciasta. Na pozostałym po cebuli oleju chwilę przesmażyć osączone grzyby. Oprószyć pieprzem. Dodać do ciasta, wymieszać i posolić. Nabierać łyżką ciasto i smażyć na głębokim tłuszczu niewielkie racuszki. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Racuszki są bardzo pyszne, pachnące cebulką. Ale nie są tak pulchne jak na przykład drożdżowe. Po prostu są naleśnikowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wyglądaja super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajny sposób na leśne grzyby. W nadchodzącym sezonie grzybowym obowiązkowo do wypróbowania :).

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !