Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki 6 plastrów
czerwonej papryki 1/2 strąka
długich ogórków konserwowych 2 sztuki
jajek 2 sztuki
pieczarków marynowanych 1 słoiczek
majonezu 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski z szynki

Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Obrać ze skorupek i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Pieczarki osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w paski. Na dużym plastrze szynki układać po jednym pasku; papryki, ogórka, ćwiartkę jajka i pieczarkę (jeśli jest duża przekroić na pól). Na to kładziemy łyżkę dobrze schłodzonego majonezu Rozprowadzamy po warzywach i zwijamy szynkę w roladkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.03.2013 18:00
ciekawie podane;]
Wiesława1 22.02.2012 17:39
super!
FAFIK 17.03.2011 09:54
Pięknie wyglądają - gratuluję pomysłowości
Sloneczko222 06.10.2010 19:24
Bardzo fajny przepis:)
rosik93 12.09.2010 10:42
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak