Sposób przygotowania

1 łyżeczka suszu trawy cytrynowej
kawałek skórki cytrynowej
1 szklanka oliwy extra vergine
szczypta pieprzu cytrynowego

Do buteleczki ( słoiczka ) wsypać trawę cytrynową i pieprz - dołożyć kawałek skórki cytrynowej ( z dobrze umytej i sparzonej cytryny - ja wycinam to białe pod skórką ) .Zalać oliwą . Zamknąć słoiczek i zostawić w ciemnym i chłodnym miejscu .Po 12 godzinach wyjąć skórkę . Po 2 tygodniach oliwę przecedzić .
Używać do doprawiania sałat i surówek .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    ciekawy pomysł, zastanawiam sie gdzie mogłabym dostac trawe cytrynową?
  • 4
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    W większości sklapów z kawami i herbatami
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    widziałam trawę cytrynową w Almie, takie łodygi świeże, podobno mozna takża zakupić mrożone, pozdrawiam serdecznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !