Sposób przygotowania

1 kg porcji rosołowej z indyka
25 dag wołowiny rosołowej
3 marchewki
1 pietruszka
¼ selera
1 cebula
3 liście laurowe
4 ziela angielskie
magii w płynie
1 przecier pomidorowy 30 %
½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %
2 łyżki usiekanej natki pietruszki
1 ½ litra wody

Porcję rosołową , wołowinę , warzywa , przyprawy zalać zimną wodą . Doprowadzić do wrzenia . Gotować na małym ogniu przez 1 ½ godziny . Wyjąć porcję rosołową i warzywa . Wywar przecedzić . Dodać przecier pomidorowy . Zagotować .Doprawić maggi i śmietaną . Podawać z makaronem , ryżem , lanymi kluskami .

Mięso obrać od kości i zamrozić na pierogi lub krokiety . Z marchewki , pietruszki i selera zrobić sałatkę po dodaniu pozostałych składników .
Mięso obrać od kości i zamrozić na pierogi lub krokiety .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię pomidorową

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !