Sposób przygotowania

Mąkę i drożdże wymieszać z letnią wodą, dodać łyżkę oliwy, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wysmarować formę tłuszczem i wyłożyć ciastem. Karczochy osączyć, pokroić w grube plastry i polać oliwą. Oczyszczone, umyte, pokrojone pieczarki udusić. Ciasto posmarować przecierem pomidorowym. Pizzę podzielić na 4 części. Na jednej z nich ułożyć pieczarki, na drugiej plasterki szynki, na trzeciej karczochy, a czwartą zostawić posmarowaną przecierem. Na wierzchu ułożyć plasterki sera. Pizzę posypać oregano i piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 30minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    napewno smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo ładna pizza
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo ładna pizza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !