Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, przestudzić, zmielić.
Ser zmielić na maszynce.
Do sera i ziemniaków dodać mąkę i jajo i zarobić ciasto.
Odrywać po kawałku ciasta i formować rulon, którego spłaszczamy delikatnie nożem i kroimy ukośnie kawałki.
Gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 2-3 min. po wypłynięciu, od czasu do czsu delikatnie mieszając.
Masło roztopić, bułkę tartą zrumienić na patelni.
Odcedzone pierogi polewamy obficie masłem, posypujemy cukrem i zrumienioną bułką tartą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo je lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Ja za nimi wręcz przepadam:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    to coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Dla mnie też:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    bardzo lubie leniwe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne muszę zrobić
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię takie pierożki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię bardzo takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    baardzo lubie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super leniwce!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne leniwe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !