Sposób przygotowania

30 dag baraniny
2 łyżki granulowanego łoju baraniego
¼ główki kapusty
1 marchewka
½ pietruszki
1/8 selera
1/3 pory
1 łyżka kminku
2 łiście laurowe
3 ziela angielskie
4 ziemniaki
2 kostki bulionu baraniego
1,2 litra wody

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę . Marchew obrać i pokroić w talarki. Seler i pietruszkę obrać i utrzeć na tarce. Porę usiekać drobno. Kapustę pokroić w dość grube kawałki. Do garnka włożyć warzywa, mięso , przyprawy i zalać wodą . Gotować 1 godzinę . Wyjąć mięso . Można je obrać i włożyć do zupy lub użyć do zrobienia np. pierogów .Można też kapuśniak zaciągnąć zasmażką .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !