Sposób przygotowania

1/2 opakowania makaronu ryżowego Tagliatelle
2 kostki rosołowe drobiowe lub warzywne
2 łyżki masła
1/2 pęczka pokrojonego koperku
1/4 szklanki ziaren sezamu
szczypta kurkumy
1,5 litra wody
Zagotować wodę z kurkumą i 1 kostkę bulionową. Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło , koper ,drugą kostkę bulionową, sezam . Wymieszać aż kostka się rozpuści i makaron wchłonie jej smak i pokryje się masłem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    sambolera

    jak sezamowo to pysznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !