Sposób przygotowania

Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, wiórki i miksujemy razem jeszcze ok 2 minuty. Na blasze układamy pergamin i smarujemy go masłem. Łyżką robimy wysokie kupki zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temperaturze ok 160 - 170 stopni ok 20 minut (trzeba patrzeć, kiedy są rumiane i nie pozwolić na zbytnie przypieczenie się. Czekamy ze zdjęciem ich z pergaminu aż będą zimne. Wersja podstawowa jest już gotowa. Jeśli jednak ktoś woli to można polać je delikatnie czekoladą robią a ciasteczkach delikatny wzorek.
Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    WYPRÓBUJE TEN PRZEPIS BO UWIELBIAM KOKOSANKI:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    Super przepis na cisteczka :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować Twój przepis :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nie przepadam za kokosem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ze tez do tej pory nie odwazylam sie aby je zrobic..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    kokos smaczny lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wrona891

    fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Przepyszne są takie kokosanki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !