Sposób przygotowania

30 dag fileta z łososia bez skóry
½ litra wody
1 marchew
½ pietruszki
kawałek pora
kawałek selera
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
3 łyżeczki żelatyny
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta soli
szczypta pieprzu mielonego
1 łyżka groszku konserwowego
1 łyżka kukurydzy konserwowej
maggi w płynie lub przyprawa do zup

Obrać warzywa .Zalać wodą , wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, szczyptę soli i gotować 20 minut na małym gazie . Włożyć podzielony na kawałki filet z łososia i ponownie gotować 15 minut. Delikatnie wyjąć rybę .Wywar przecedzić . Doprawić maggi , sokiem z cytryny i pieprzem do smaku. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej przegotowanej wody i rozpuścić w gorącym wywarze. W miseczce ułożyć kawałki łososia, plasterki marchewki , kukurydzę i groszek. Zalać galaretą , ostudzić i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !