Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z klopsikami z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba mielona wieprzowa 15 dag
boczek wędzony 5 dag
cebula biała 2 sztuki
pęczek natki pietruszki
majonez 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sólpieprz gałka muszkatałowa
rosół 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z klopsikami z wątróbki

boczek pokroić w drobną kostkę i wysmażyć zeszklić w nim posiekaną cebulę wymieszać z majerankiem i posiekaną pietruszką wystudzić następnie wymieszać z wątróbką tartą bułką jajkiem solą pieprzem i utartą gałką muszkatołową formatować klopsiki i wrzucać do gorącego rosołu klopsiki pozostawić w rosole na ok 15 minut a następnie posypać posiekaną zieloną pietruszką+

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak