Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa nadziewana ananasem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 4
miód 2 łyżki
wódka 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa nadziewana ananasem

Kiełbasę nakłuć w kilku miejscach, zagotować. Następnie na wolnym ogniu gotować ok. 15 min. Wyjąć z wywaru i przestudzić.W każdej kiełbasce zrobić po 4 nacięcia. Ananasa osączyć z zalewy, każdy plaster pokroić na 4 kawałki. W nacięcia w kiełbasie włożyć kawałki ananasa. Ułożyć w formie żaroodpornej, skropić olejem i piec ok.30 min. w temp 180 st C. W tym czasie utrzeć miód z wódką i papryką. Na 10 min przed końcem pieczenia posmarować kiełbasę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak