Sposób przygotowania

Mąkę pszenną przesiać z solą i proszkiem, dosypać mąkę żytnią. Gruszki umyć, obrać ze skórki i wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w drobną kostkę. Jajka roztrzepać z kefirem, dolać do mąki - wymieszać - ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Dosypać rodzynki i gruszki, ponownie wymieszać. Kłaść porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z olejem, smażyć do zrumienienia z obu stron. Usmażone placki przekładać na ręcznik papierowy a po osączeniu tłuszczu na talerze. Podawać z kleksem jogurtu, posypane cukrem i ew. polane sosem karmelowym.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ale super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pieknie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    apetyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis, takich placuszków z gruszką nigdy nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !