Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 30 dag
kremówka 500 ml
cukier puder 2-3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
jaja 6 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
cukier 1 szklanka
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać do nich obie mąki i proszek do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę z białek dodawać po łyżce do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki i piec w temp. 180 stopni przez 30- 35 minut.
Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Udekorować jeżynami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.01.2014 20:20
super wygląda
IKrakowianka 10.12.2013 11:36
wygląda bardzo apetycznie
MagdaXXX 28.04.2013 09:19
mniam super pomysł
justyna111 25.09.2010 13:51
super
marzencia2007 25.09.2010 12:14
prosty i pyszny :)
marzencia2007 25.09.2010 12:14
prosty i pyszny :)
Lidia11 25.09.2010 12:07
super
SmakolykiJoanny 17.09.2010 08:04
jak ladnie wyglada
matii6 12.09.2010 20:08
smaczne ,zjadło by się
Margo1 12.09.2010 18:22
Śliczny
wedith1 12.09.2010 14:07
Teraz po obiadku......taki biszkopcik.......pycha!
zuzanna6 12.09.2010 11:40
napewno pyszne
tomcio 12.09.2010 10:55
super
Iwusia 12.09.2010 10:25
Piękne i jakie pyszne ciacho :)
IZABELA29 12.09.2010 09:52
na niedzilę do kawki idealny
iwa643 12.09.2010 09:33
oj jezynki pychotka
Mariposas 11.09.2010 21:37
Apetyczne wygląda to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak