Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać do nich obie mąki i proszek do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę z białek dodawać po łyżce do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki i piec w temp. 180 stopni przez 30- 35 minut.
Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Udekorować jeżynami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Apetyczne wygląda to ciasto
  • 5
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    oj jezynki pychotka
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    na niedzilę do kawki idealny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Piękne i jakie pyszne ciacho :)
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    tomcio

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    napewno pyszne
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Teraz po obiadku......taki biszkopcik.......pycha!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Śliczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smaczne ,zjadło by się
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    jak ladnie wyglada
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    prosty i pyszny :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    prosty i pyszny :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !