Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z cukrem waniliowym, 10 dkg cukru, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodać żółtko i kawałki masła. Zagnieść grudkowate ciasto. OK. 3/4 ciasta wylepić spód tortownicy. Piec 15-18 minut w temp. 200 stopni. Resztę ciasta rozkruszyć na blasze wyłożonej pergaminem. Kruszonkę piec 8 minut w tej samej temp. Żelatynę rozpuścić . Zmiksować 50 dkg truskawek z 1/2 reszty żelatyny. Maślankę wymieszać z resztą cukru i żelatyny, sokiem z cytryny i ubitą śmietanką. Na ciasto warstwami wylewać masę maślankowo-truskawkową, w kilku miejscach przemieszać, aby powstał marmurek. Ochłodzić. Posypać kruszonką i truskawkami.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    szkoda że nie ma zdjęcia, bo pewnie super wygląda taki torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !