Sposób przygotowania

1.Owoce pigwy wypłukać, wyjąć gniazda nasienne i drobno pokroić albo zmielic przez maszynkę.
2.Włożyć do słoja i zasypać połową cukru.
3.Owoce dzikiej róży wypłukać, wypestkować, pokroić.
4.Włożyć do drugiego słoja i zasypać pozostałą częścia cukru.
5.Słoje pozostawić na 2 tygodnie lub więcej, żeby zrobił się sok.
6.Zlać sok z obu słojów, zmieszać, dolać tyle wódki, ile jest soku.
7.Pozostawić na kolejne 2 tygodnie, co jakiś czas wstrząsając

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nalewka z pigwy smakuje wyśmienicie, sama robiłam i przyznam, że warto.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tak a ja odkad poznałam smaku pigwy uwielbiam ją pod każdą postacią
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    no to na zdrowie
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    pigwy hoduję w ogródku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja tez..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !