Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w zalewie octowej 2010

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 5 kg
woda 6 szklanek
ocet 2 szklanki
sól 2 łyżki
cukier 1 łyżka
olej 1 łyżka na słoik
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarenka na słoik
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka na słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie octowej 2010

Paprykę umyć, wykroić z niej gniazda nasienne, pokroić w grube paski. Kawałki papryki ułożyć w słoikach, do każdego słoika dodać po łyżce oleju, 3 ziarenka pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego.
Z wody, octu, soli i cukru zagotować zalewę, przestudzić i zalać paprykę, słoiki szczelnie zakręcać. Pasteryzować przez kilka minut. Należy uważać, żeby pasteryzacja nie trwała zbyt długo, ponieważ papryka będzie wtedy zbyt miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.01.2014 21:34
bardzo dobra na zimę jak znalazł :)
natii3624 25.05.2012 15:42
też takie robię ;)
IZABELA29 31.12.2011 09:56
ja kupuje nigdy nie robiłam
ben-ka 01.09.2011 09:14
uwielbiam paprykę,obowiązkowo robię zapasy na zimę.
wolochski 24.05.2011 23:29
super
IlonaAlbertos 13.09.2010 23:04
Iwsia kolejny, ale nie ostatni :)
Margo1 12.09.2010 18:21
lubię taką papryczkę
tomcio 12.09.2010 10:54
lubię paprykę
Iwusia 12.09.2010 10:26
Kolejne zapasy na zimę :) ja też muszę zrobić :)
IZABELA29 12.09.2010 09:50
pyszni wygląda skuszę się zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak