Sposób przygotowania

Ciecierzycę osącz, dodaj pokruszoną fetę, rozgnieć widelcem. Połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą i miętą, przypraw solą i pieprzem. Liście szpinaku zblanszuj, osącz i drobno posiekaj. Połącz oba rodzaje mąki, dodaj miękkie masło i szpinak. Zagnieć ciasto, stopniowo wlewając bardzo ciepłą wodę. Rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Szklanką wytnij okręgi. Na połowę z nich nałóż czubatą łyżeczkę farszu, przykryj pozostałymi okręgami, brzegi dociśnij widelcem. Pierogi gotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju około 8-9 minut, licząc od momentu wypłynięcia. Podawaj z kwaśną śmietaną lub jogurtem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam tego..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam musi być dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepis zachęca to wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !